Hva er fortex trading

Et populært valg for trading, både for erfarne tradere samt for nybegynnere, er fortex. For deg som skal begynne med handel, eller ønsker å lære mer, er dette den perfekte muligheten for å lære mer om fortex trading. For hva er egentlig fortex trading?

Fortex er en sammentrekning av ordene «foreign» og «exange», og betyr ganske enkelt handel med utenlandsk valuta. Fortex trading kan også kalles for valutahandel. For nybegynnere er det viktig å vite at det finnes en stor risiko dersom du velger å handle med utenlandsk valuta. Konseptet går nemlig ut på å vurdere om man tror en valutakurs går opp eller ned. Dersom du ønsker å lære mer om dette kan du lese mer hos Aksjeskole.

Slik fungerer det  

De som handler med valuta kalles ofte for en spekulant, rett og slett fordi denne type handel går ut på å spekulere. Du spekelurer rundt hvorvidt for eksempel dollaren går opp eller ned. Dette kan måles ved å sammenligne valgt valuta med en annen. Ved å måle dollaren opp mot den norske kronen kan du se hvor stor forskjellen i prisen er fra dag til dag.

Dersom en dollar koster 6kr på mandag og 6,2kr på tirsdag har dollaren gått opp, målt mot den norske kronen. Dermed kan man si at dollaren har strøket seg mot den norske kronen, og den går ned dersom prisen har sunket. Noe som er viktig å tenke på før man handler er at dollaren kan for eksempel ha strøket seg mot den norske kronen, men samtidig ha gått ned i pris mot euro. Dermed er din oppgave å analysere og spekulere deg frem til hvorvidt en valuta går opp eller ned i pris målt mot en annen.