Finn den riktige overmadrassen

Det å finne den riktige overmadrassen er en stor og viktig del av det å sette sammen den helt perfekte løsningen når det kommer til søvn og søvnhygiene. For det å sove godt er nemlig ikke bare viktig i forhold til hvor opplagt man føler seg morgenen etter, men har også direkte betydning for både den mentale og fysiske helsen vår – i tillegg til de kognitive evnene våre. 

Det er mange ting man skal ta stilling til når man skal kjøpe en ny seng og både madrasser og overmadrasser er viktige elementer i det å få til den perfekte løsningen for akkurat deg. Når man kjøper senger og madrasser til barna sine er det også viktig at man tenker over hvilke behov de hver især har også – særlig når det er barn i alderen der søvn betyr ekstra mye. 

Det å velge overmadrass handler om å finne det som er den perfekte kombinasjonen med den madrassen man velger, fordi sammen har de som oppgave å skape de perfekte forholdene for akkurat den personen som skal sove på dem.  

Overmadrasen og madrassen skal begge deler ta hensyn til hvordan man pleier å sove, hvordan man ligger, hvor mye man veier, om man trenger en myk eller hard madrass og om man er veldig varm om natten. Det å velge riktig gir den beste søvnen og det er spesielt viktig når man har barn som er i en alder der de har ekstra stort behov for søvn. 

Tenåringer trenger mer søvn enn voksne 

Når man er foreldre til tenåringer kan det føles både irriterende og unødvendig at de sover til langt ut på ettermiddagen i helgene og nesten ikke er til å få opp om morgenen i ukedagene. Men det er det en veldig god grunn til, for ungdom trenger mer søvn enn det voksne gjør. Det er helt tydelig i forskningen. Så det at ungene vil sove litt mer bør være noe man stiller seg støttende til og ikke er så kritiske til. De trenger det! 

Likevel sover tenåringer mindre og mindre enn generasjonene før og det er noe som har direkte innvirkning på helsa deres, både mentalt og fysisk, i tillegg til direkte innvirkning på de kognitive evnene deres og de resultatene de klarer å prestere på skolen. Det er utrolig viktig at tenåringer sover nok, men likevel sover mange av dem alt, alt for lite.  

Sosiale medier og spill har en stor del av ansvaret for at de har dårlig søvnhygiene og her er det de voksne virkelig må komme inn på banen. For det å lære barna om hva god søvnhygiene er og hvorfor det er viktig gir dem verktøyer som kanskje gjør det litt lettere å velge søvn over TikTok eller Instagram.