Kjøp en god seng til barna

Det er viktig at vi sover godt, og det er litt urovekkende å se tallene for hvor mange barn og unge som faktisk ikke gjør det. Det handler selvsagt om mange andre ting enn den madrassen de ligger på, men når det kommer til søvn, er det viktig å gjøre alle de tingene man kan, for at man skal få sove godt, og madrassen er unektelig en viktig del av nettopp det. 

Når man skal kjøpe en enkeltseng til et barn, er det viktig at man velger en madrass som støtter dem best mulig, og her kan det virkelig lønne seg å snakke med noen som jobber i butikken, for de vet mye mer om hva man skal velge i forhold til hvilke behov, når det kommer til valget av madrass. 

Barn opplever også søvnproblemer 

Det er mange som kanskje ikke tror at barn kan ha søvnproblemer, men det er langt fra sannheten, for mange barn sover for lite, eller for dårlig og barn påvirkes av lite søvn like mye som vi voksne gjør. Og det er dessverre et økende antall av barn og unge som sliter med dårlig søvn og søvnkvalitet. 

Det å bruke mye tid på skjerm, og ikke minst sosiale medier, er noe som påvirker både voksne og barn, mye mer enn det man liker å innrømme og det er ikke noen overraskelse at det også påvirker søvnen til ungene. Det å ha gode rutiner rundt leggetid, burde derfor ikke bare handle om tannpuss, men også om å legge bort mobilen – for både barn og voksne.